یکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶
بیش از 600 هزار تن کنجاله مازاد بر نیاز وارد کشور شده است|صنعت روغنکشی به مشکل بخورد کلزا به سرنوشت گوجه فرنگی و مرکبات دچار می شود|شعار اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل داده می‌شود اما در عمل، بر

دبیر انجمن صنفی صنایع روغنکشی گفت: سال گذشته بیش از 600 هزار تن کنجاله مازاد بر نیاز وارد کشور شده بود و اگر کشوری ادعا دارد، از تولید دفاع می‌کند، باید پرسید، چرا شرکت پشتیبانی امور دام بدون توجه به تولید داخل کنجاله وارد می‌کند؟

اکبر سبقتی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس، در واکنش به فراخوان شرکت بازرگانی دولتی برای خرید 30 هزار تن روغن خام سویا از محل واردات و شرکت‌های خارجی، اظهار داشت: اگرچه در کشور شعار اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل داده می‌شود، اما در عمل، برنامه‌ریزی‌ها به گونه دیگری است.

وی در پاسخ به ادعای یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی که روز گذشته در پاسخ به فارس گفته بود بخش خصوصی نتوانسته است، با واردات 500 هزار تن دانه روغنی نیاز روغن کشور را تأمین کند و در نتیجه مجبور به واردات شده‌ایم، تصریح کرد: ای کاش ایشان علت اینکه چرا امسال واردات دانه روغنی نسبت به سال گذشته کاهش داشته را هم می‌گفتند، سال گذشته بیش از 600 هزار تن کنجاله مازاد بر نیاز وارد کشور شده بود و اگر کشوری ادعا دارد، از تولید دفاع می‌کند، باید پرسید، چرا شرکت پشتیبانی امور دام بدون توجه به تولید داخل کنجاله وارد می‌کند؟

دبیر انجمن روغن‌کشی ایران با اشاره به ظرفیت‌های خالی کارخانجات روغنکشی در کشور گفت: این همه نیروی بیکار، سرمایه‌گذاری مسکوت و کارخانجات روغن‌کشی در کشور وجود دارد که تنها با 30 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند و اگر دانه روغنی برای تولید روغن در کشور وارد شود، با استفاده از ظرفیت این صنایع بیش از 35 درصد روغن خام کشور را می‌توانیم تأمین کنیم.

وی افزود: باید پرسید چرا به جای آنکه اشتغال ایجاد کنیم، باید با واردات روغن پول کارگر برزیلی و آرژانتینی را ما بپردازیم؟

سبقتی با اشاره به موضوع دیگری در مورد گذاشتن تعرفه 50 و 200 تومانی برای واردات دانه روغنی و روغن خام توسط مجلس، اظهار کرد: اگر آقایان ادعا می‌کنند که مجلس با گذاشتن این تعرفه‌ها حلاوت خرید دانه روغنی را از بین برده، از ایشان باید پرسید این پیشنهاد توسط کدام بخش به مجلس رفته است؟ وقتی خود وزارت جهاد کشاورزی این پیشنهاد را می‌دهد، چگونه می‌توانیم بگوییم که می‌خواهیم به خوداتکایی برسیم؟

وی اظهار امیدواری کرد، تا همانطور که اکنون دولت مدنظر دارد که کشت دانه‌های روغنی از جمله کلزا را تقویت کند، از اکنون فکری هم به فکر صنایع تبدیلی آن بکند، تا در آینده نه چندان دور، با مشکل فرآوری و از بین رفتن محصول مواجه نشویم، اتفاقی که در بسیاری از محصولات از جمله گوجه‌فرنگی، میوه‌ و مرکبات رخ می‌دهد.

به گزارش خبرنگار فارس، طی هفته گذشته شرکت بازرگانی دولتی، فراخون مناقصه‌ای برای خرید 30 هزار تن روغن خام سویا از شرکت‌های خارجی را اعلام کرد که واکنش‌هایی در پی داشت.

روز گذشته نیز یزدان سیف در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چرا با وجود ظرفیت روغن‌کشی در داخل، به جای واردات کنجاله و دانه‌های روغنی، روغن خام می‌خواهید وارد کنید؟ ادعا کرد که کارخانجات روغن‌کشی در شش ماهه ابتدایی سال نتوانسته‌اند نیاز وارداتی کشور برای تأمین روغن را برآورده کنند و برای تأمین ذخیره استراتژیک مجبور به این کار شدیم.

 

 

Telegram:@roghanir 

با عضویت در سایت این امکان برای شما فراهم می شود تا آخرین تغییرات قیمت به شماره همراه شما پیامک شود .